Wednesday, August 3, 2011

Kisah HIV

Salam
.
.
Dalam 2, 3 minggu ni
Entah macamana aku bump into few HIV blogs
Start from satu blog, then asyik baca
Merayap ke another HIV blog
Oh, yang aku maksudkan sini ialah personal blogs
Blog yang mana blog writer nya adalah pesakit atau pembawa virus HIV
.
.
One thing for sure
Aku sangat salute dengan ketabahan dorang
Gigih
Tabah
Kuat semangat
Kekadang aku rasa kecil sangat kalau nak compare ngan dorang
Tak kesah lah bagaimana atau kenapa dorang dijangkiti
Siapa lah kita untuk judge manusia lain
Entah entah hati dorang jauh lagi suci dari hati aku ni
.
.
So dalam blog aku yang tak seberapa ni
Yang aku banyak merepek saja ni
Aku mau bagitau satu dunia yang aku sangat respek sama korang
Dan andainya korang pesakit or pembawa virus HIV tu
Kekadang rasa stress, atau rasa lonely, atau rasa nak ada pendengar
Just bagitau aku, email aku
Nanti aku bagi nombor telepon
Kita borak borak, sembang sembang okeyy?
.
.
Oh yang tak sakit tu
Jangan nak menggatal mintak nombor telepon aku
Maklumlah
Aku ni pemalu tapi nakal
Hehehehehe
.
.
.
.
P/S : ni antara blog dorang
.
Jom visit and support dorang
Dapat pahala tau!
.
.
.
.
http://akuhivpositif.blogspot.com/
.
http://hidayatsetelahhiv.blogspot.com/
.
http://akupositif.wordpress.com/

5 comments:

  1. Thanks andi yg nakal sbb promote blog tu.. Tp satu sy nak ingatkan, tak semua org boleh bersifat terbuka mcm awak.. Ada org yg hatinya tertutup utk menerima golongan2 mcm kami ni.. Saya takut nanti pembaca jenis macam tu terus taknak lawat blog andi pasal benda ni..

    ReplyDelete
  2. Aku positif : jangan risau, pembaca pembaca blog aku ni semua sporting2, cantik2 dan handsome handsome. Sure dorang terbuka dan hati baik baik punyalah.. :)

    ReplyDelete
  3. semoga Allah melimpahkan rahmat dn keberkatan yg berkekalan kepada saudara atas segala sokongan & keprihatinan.
    kasih dan berbaik sangka sesama insan adalah antara ciri iman & taqwa individu.

    ReplyDelete