Monday, March 9, 2009

kisah perfume dan bekas teman lelaki

salam
minggu lepas aku ke shopping mall
maklum sajalah perfume pemberian orang padaku sudah kering
aku perlu beli baru - kerana diriku begitu berharga..
(erk, itu iklan ke hah?)
aku ni sedikit sensitif dengan bauan perfume
hidung aku ni, kalau bukan Hugo Boss Energize
atau Estee Lauder for Men, asyik terbersin saja
paling teruk bila pakai sesetengah perfume
kepala aku pening2 dan terasa nak muntah
maaf, aku lelaki - bukan mengandung ya!
favourite aku tentulah Hugo..
kamu mahu tahu apa keistimewaan Hugo Boss Energize?
untuk makluman kamu, bau haruman ini sangat melekat di hati
(terutama nya wanita)
kamu jangan tak tahu, sudah dua kali
dua orang wanita berbeza
bila berselisih dengan aku di ofis
muka seakan terkejut, dan termenung buat sesaat dua
sebelum mengucapkan
"si nakal andi, I hate you!"
eh, apa cerita tiba tiba benci aku?
"your smell! reminds me of my ex boyfriend"
oh.......
nasib baik agaknya ex bf dia orang baik2
kalau kaki pendera, x pasal pasal aku yang makan penampar!

10 comments:

  1. betul ka perfume tu best? i nak jg la. hehehehehe

    ReplyDelete
  2. zahidah : betol. betol. betol! tapi tiu perfume untuk lelaki daa.. bukan untuk pompuan, huhu

    azman : kalau pun bau ketiak, pasti wangi kan? sampai diorang terbayang bayang!

    ReplyDelete
  3. hehe..anda bakal diikuti oleh wanita itu kerna terkenangkan kekasih lama mereka..atau..anda bakal dijauhi mereka kerana mengingatkan mereka kepada kekasih lama..

    ReplyDelete
  4. bukan x blh ka nak bli je. wat koleksi la andi. botol dia cantik x? hehehehehe

    ReplyDelete
  5. yied : diikuti.. atau dijauhi..
    atau sebenarnya di ignore sahaja kerana si nakal andi tidak cukup kacak.. huhuhu

    zahidah : buat koleksi pun okay.. kalau nak pos kan ke sini pun boleh, er, nak adress ke?

    ReplyDelete
  6. ohh..andi, definasi kacak pada sesetengah orang amat berbeza, kacak pada mata si A, belum tentu kacak pada mata aku. Jadi, anda mungkin ada peminat misteri..(ada kaitan ke ape yg aku taip ni)

    ReplyDelete
  7. nak ke? blh je nak pos. t org bg eh. hehehehehe

    ReplyDelete
  8. bau perfume ko wat aku rasa nak mengandung..hak3!!!

    ReplyDelete