Thursday, July 30, 2009

kisah bos aku jambu???

salam
...........
sedang sibuk berdiskusi dengan senior aku
tiba tiba dia tegur aku
wah, rambut ko sekarang
ko tiru siapa ni? zac efron eh?
...........
ok, kalau nak tegur pasal rambut aku pun
tak payah la guna volume macam speaker orang kasi ceramah
habis semua officemate aku berpaling dan tergelak gelak
(ok, sekadar merungut dalam hati)
macam biasalah
dah ada sorang start, ramai lah nak jadi pengkritik jemputan
.
"andi tu nak ikut peter pan tu..."
.
"andi tu nak buat rambut macam group hujan..."
.
tiba tiba ada sorang staff lelaki ni keluarkan ayat yang agak panas
.
" rambut dia okay jugak, cuba ko tengok rambut boss tu, sikat ke depan, dah macam adek adek jambu!"
.
dan satu office tergelak besar
.
(aku budget, boss yang sedang bercuti ni, sure tersedak sedak sambil minum teh tu...
sori boss, kami kutuk secara berjemaah, lebih sikit fadhilatnya...)

6 comments:

  1. lain kali kutuk bos depan2...mggu depannya dapat surat..hehe

    ReplyDelete
  2. mengutuk bos memang best....lagi2 kalu bos yang suka wat hal...lalalalala

    ReplyDelete
  3. Woiii ... bos baca tak blog ni?

    ReplyDelete
  4. lifesaver : depan depan? mana boleh cik adik.. depan depan kena tunjuk sehabis baik.. pijak semut tak mati, TERBAEK

    zahidah : hahaha... tapi bos yang ini tak suka buat hal, cuma suka buat buat muka kiut, TAPI anak dah empat.. hahaha..

    precious : woi!!! jangan bagitau boss aku woi!!

    ReplyDelete
  5. ko mmg jambu...jgn tak ngaku

    ReplyDelete
  6. azman : jambu? muka macam bamboo mungkin ada kut..

    ReplyDelete