Saturday, July 4, 2009

kisah mulut seorang pelacur

salam
...............
ok, kali ni kita cerita pasal ofis sikit ya
biasalah, di ofis aku ni, selalu saja terjadi pertikaman lidah
gaduh mulut tu, kira biasa lah
tapi dua tiga hari lepas
pertama kali dalam sejarah hidup aku
ketika rakan sejawatan aku bergaduh mulut dengan staf bawahan
terdengar dialog yang begitu pelik
aku terdengar dialog perumpamaan yang begitu saiko
kamu tahu apa itu perumpamaan?
alah, masa sekolah rendah dulu kan selalu cikgu ajar pasal perumpamaan
'bagai aur dengan tebing'
atau
'bagai menanti kucing bertanduk'
.................
pendekkan cerita
kes bermula bila si staf ni tak puas hati
sebab ada dua orang superior yang kebetulan handle projek yang sama
mungkin ada salah faham
si staf datang jumpa rakan sejawatan aku
dan terus aja serang menengking tak puas hati
"mana boleh ada dua orang superior untuk satu projek!
sorang cukup lah!
aku nak bagi satu perumpamaan
ko bayangkan aku ni pelacur
mana boleh masukkan dua b*tang dekat aku"
..................
aku ternganga mendengarnya
officemate sebelah (perempuan) terjegil matanya
dan member aku terus berubah mukanya
..................
untuk encik staf
iya, mulut kamu memang mulut seorang pelacur
agaknya kamu ponteng kelas tatasusila masa sekolah rendah
sila belajar untuk bercakap seperti seorang manusia!
..................
iya, aku bengang aja sepanjang hari mengenangkan biadapnya dia!

6 comments:

  1. dia tak ponteng...

    dia tak hadir sebab mana ada subjek tatasusila di sekolah..

    ReplyDelete
  2. uh sungguh hanjingnya mulut dia.

    ReplyDelete
  3. blog ni tak lama lagi jadi tempat hantu pocong bekampung...

    ReplyDelete
  4. azman : subjek tatasusila aka kelas agama di waktu petang (konform dia ponteng pi isap rokok)

    pasa : keje kat umah? nasib baik ko tak keje kat umah dia..

    lifesaver : aku agak mulut dia memang insurance tak cover, sebab nanti rugi besar pihak syarikat insurance, silap silap bankrupt terus..

    belle : dan hancing... erk..

    azman : wah, pocong ye? weekend ni aku post 5 entry terus.. nak? kang tak larat nak baca plak..

    ReplyDelete