Monday, October 19, 2009

kisah ikan laga, ikan emas, ikan laut, dan belut

salam
..................
lupa nak bagitau dekat peminat peminat semua
(ah, sejak bila pulak pembaca dah tukar jadi peminat ni?)
ok.. aku kaki perasan
dekat opis, aku sudah upgrade masuk ke dalam bilik kaca
bilik kaca ni kira bilik main designer
dalam ramai ramai designer
hanya sepuluh orang yang dipilih
kira ok lah dapat top ten kan?
aku masuk bersama seorang lagi member
.
tadi masa mahu balik dari ofis
terdengar perbualan staff lain dengan member aku
.
mr A mengusik, "ah, ko sudah masuk bilik kaca ya? bilik kaca tu bilik aquarium. ikan dalam tu, semua ikan untuk perhiasan. Ikan emas..."
.
member aku jawab, "alah, yang lain tu semua ikan emas, kami ni ikan liar, walau duk dalam aquarium, kami ikan laga!"
.
"tapi rindu nak duduk kat lautan sana (department asal), sana boleh bebas berenang, tak kena kurung!"
.
lalu jawap si mr A
"ikan emas ke, ikan laga ke, lebih baik dari aku, aku ni belut saja, kena marah, kena maki, kena tikam, duduk nun, bukan aquarium, bukan laut, tapi dalam lumpur!"
.
hahaha, buruk pulak lelaki merajuk ni ya!

6 comments:

  1. mmg buruk pun..
    oit..tak reti2 cek email ke?

    ReplyDelete
  2. bagus jugak jadi ikan emas. duduk dalam akuarium, idup senang lenang.

    tapi sayang, tak bebas kan..

    ReplyDelete
  3. best tu masuk dlm bilik kaca..haha..jgn kene awet sudah..

    ReplyDelete
  4. oklagi dari lintah ni.

    design ape?

    ReplyDelete
  5. faryn : email? aduh, aku sangat busy lepas balik raya, langsung lupa nak check email... maaf bu.. nanti daku check

    fatimah : memang tak bebas langsung ya... hari hari kena balik malam.. inilah nasibku kassim selamat..

    iyli : belum kena awet.. kalau kena ngan aweks best juga..

    suxx : hahaha... lintah darat ke?

    design? ahah, kalau berani, tekalah.. bukan fashion designer.. bukan wedding designer..

    ReplyDelete