Friday, October 30, 2009

kisah 'am i a bad person'

salam
.............
dalam ofis aku ni
dulu sebelum masuk dalam bilik
aku bekerja dengan mr K dan mr Y
mr K berusia 38 tahun (kira macam senior designer)
mr Y berusia 33 tahun (senior dari aku lah)
dan sejak dari awal tahun ni
aku kerja sama projek dengan diorang
teruk aku dikerjakan
dibuli - disuruh itu - disuruh ini
ditengking - dimarah - diperli
pendek kata, aku lah pekerja paling teruk
paling tak guna, paling menyusahkan
.
tapi yang aku heran
tak guna aku pun - datang cari aku juga
menyusahkan pun - aku juga yang dikerah
dan paling menyakitkan hati aku
design design yang aku buat
dia yang ambik nama
pun masih aku sabar
.
selepas masuk bilik
aku sudah tak buat projek sama dengan 'dato' berdua ni
hampir siap - so aku tak fikir aku diperlukan lagi
aku sudah move on dengan projek projek baru, yang big boss kasi
tapi mengecewakan bila
si 'dato' berdua ni masih juga nak menengking aku
mencari masa sesuai andai aku silap
untuk menghentam aku
.
tolong! tolong lah!
aku rimas dengan politik bodoh ni
for God sake
'am i a bad person?'
teruk sangat kah aku sampai apa saja yang aku buat
menaikkan darah dua ekor ni..
dan paling aku heran
sebab setakat ni big boss aku tak pernah hentam aku
.

5 comments:

  1. manusia memang tak penah hilang dengan perasaan dengki...tak boleh tengok orang lain lebih...sabar okay... :D

    ReplyDelete
  2. a'ah laa..dorg dengki kot..suke2 hati nk cari pasal..tabah la ye..

    ReplyDelete
  3. aku rasa depa bedua tu ghurka big bos.. bahagian tengking menengking..

    sebab tu bigbos ko senyap jak, tapi depa bedua mulut cam hanjeng,

    ReplyDelete
  4. ms. d : tak tahu la apa yang nak di dengki kan.. cuma rupa je handsome.. erk

    iylie : ok, sabar dan tabah aja lah

    azman : aku pun nak kerja department tengking menengking jugak lah.. lepastu ambik nama depan bos.. lepas tu buat muka tak bersalah..

    lifesaver : handsome kurang... kiut ada.ada.ada! hahaha..

    ReplyDelete