Tuesday, November 3, 2009

kisah gedik

salam
...............
awal pagi lagi aku sampai ke opis
mood semangat nak keje
hepi hepi hepi
tiba tiba bos aku masuk
terus ke biliknya
(oh lupa nak bagitau, aku duduk betul betul depan bilik bos
boleh main mata dengan bos)
sebelum sapa sapa masuk ke bilik bos
tiba tiba officemate aku masuk ke opis bos
pompuan
.
"bos, so harini bos nak saya buat apa? saya free arini.."
dengan nada yang manja sekali
dan bunyi agak gedik
bos macam acuh tak acuh saja
dan tak layan sangat pun
"you buat lah apa apa"
dan si perempuan tadi keluar dengan mood swing
dan diam saja
.
tiba tiba aku teringatkan perangai aku 2,3 tahun lepas
bila free aja, pi jumpa bos
"bos, saya free ni, nak kasi apa apa kerja?"
"ada kerja kosong untuk saya?"
"bos, nak saya design apa apa ke?"
.
baru lah aku tersedar
gedik jugak aku ni dulu kan?
macam haram!

7 comments:

  1. eiiiiiiiii...gila gedik ko dulu...

    ReplyDelete
  2. ko mmg gedik dari dulu,kini dan selamanya..hahah

    ReplyDelete
  3. kalo aku jadi bos ko, aku nk suruh ko bukan baju seluar pastu joging tengah2 bandar... Cepat apply keja ngan aku!

    ReplyDelete
  4. haha..naseb baek en azman bukan bos u..

    ReplyDelete
  5. tak sangka lak kau gedik jugak...
    lalalalaalalla~

    ReplyDelete
  6. hehehe~
    eh, tak gedik~
    itu concern~
    hehehe~

    ReplyDelete
  7. Lifesaver : hahaha.. itu dulu, waktu body bergetah.. muahahaha..

    Faryn : ehh, Gedik dulu saja, kini dan selamanya handsome... haha

    azman : alah, tak payah suruh, hari hari aku buka baju + seluar before mandi.. lalalala..

    iyllie : haha.. nasib baik azman bukan suami u...

    miss zahidah : aku gedik sikit sikit aja.. yang gedik banyak tu boss aku.. haha..

    zara : concern ada makna... nak gaji lebih..

    ReplyDelete