Monday, January 30, 2012

Kisah cium lagi!

Salam
.
.
Beberapa minggu yang lepas aku balik kampung di johor
First time jugak lah balik ke sana
So ramai lah saudara saudara saudari
kaum kerabat yang aku tak kenal
Bila orang dah kenalkan tu
Aku angguk angguk senyum senyum lah
Kenyit kenyit mata sikit
(ok aku tipu, takkan nak kenyit mata kat nenek nenek kot)
.
.
Satu culture kat sana ialah
Bila salam dengan orang tua - akan cium tangan
So, dah jadi kebiasaan nya
Bila aku jumpa ngan atuk2, nenek2, pak2 sedara
Semuanya aku salam dan cium tangan
Maklumlah aku si nakal andi
Nakal tapi pemalu (baca : malu malu kucing)
.
.
Nak dijadikan cerita
Dalam ramai ramai tu
Ada sorang yang nampak dah agak berusia
Punya wife dan anak agaknya dah tiga orang
So, bila diperkenalkan
Aku macam biasa lah, salam dan cium tangan
Borak borak secukup rasa
Before dia balik, aku tanya sama ibu aku
Pakcik ni umur berapa ya
.
Ibu : mr. M, umur ko berapa ye sekarang?
Mr. M : Lahir tahun 1979, sekarang dah 33 tahun
Andi : ........... (dalam hati : what the FORK!!!)
ibu : ye ke, si andi ni muda setahun ja!
.
.
Nape la aku cium tangan dia masa salam
Maluuuuuuuuuuuuuuuuu!
.
.
.
.
.
.
.
Erk, adakah physical aku nampak begitu muda dan physical dia nampak begitu tua?
.
Misteri betolla.. Hahaha

4 comments:

  1. Eh apa salahnye pun.. Lgpun dh dikenalkn as 'pakcik' kan?

    ReplyDelete
  2. Anon : bukan dikenalkan as pakcik, tapi aku yg memandai mandai panggil dia pakcik, ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete