Saturday, January 7, 2012

Kisah serius. Betul betul serius.

Salam
.
.
Dalam hidup ni
Percaya atau tidak
Kamu akan win some, kamu akan lose some
Kamu akan dapat sesuatu, dan kamu akan hilang sesuatu
Kamu tak akan boleh menang semuanya
You can never win them all
.
.
Dalam kerjaya aku
Dah banyak benda yang aku capai
Dan dah banyak impian yang aku gapai
Banyak tempat yang aku sudah pergi
Dan banyak pujian yang aku dapat
.
.
Tapi baru baru ini
Aku macam patah semangat dengan kerja di ofis aku.
Break down.
Putus harapan.
Tertekan.
Rasa rendah diri.
Dan rasa tu makin lama makin menekan.
Makin menebal.
Makin membesar.
Macam barah.
Sedikit demi sedikit menghancurkan semangat aku.
Menghancurkan segala keyakinan aku.
Meleburkan segala kekentalan aku yang ada.
.
.
Sempena tahun baru 2012
Aku mau bangkit.
Ubah segalanya.
Bangun.
Dan kembali berjuang!
Kamu semua jadi saksi ya.
Sokong aku ya.
Sebab aku juga cuma manusia biasa.
yang impikan hidup selalu terang dan cerah
Yang mahukan awan mendung pergi jauh
.
.
Doakan aku yang terbaik
Moga aku dapat membuat comeback
Kembali ke puncak!
.
.
Sebab aku si nakal andi
Aku pemalu, tapi nakal!

7 comments:

  1. pemalu tapi nakal la sgtttttttt hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part pemalu tu memang betul, part nakalntu maybe angan angan je kot.. Hahaha

      Delete
  2. please follow my blog at http://yogaselamanya.blogspot.com/

    thanks

    ReplyDelete
  3. Life saver : betul, nakal tapi hensem, ahahaha

    Yo : ok, nanti aku check it outt

    ReplyDelete
  4. Budak nakal macam2 hal la Andi ni

    ReplyDelete