Tuesday, December 15, 2009

kisah marathon 3 : cara untuk membisukan seorang yang peramah

salam
................
lokasi : kedai cenderamata
waktu : dalam jam 12 tengahari (tapi still sejuk....)
watak : andi, ed dan pakcik pemilik kedai berusia 50an
.
kami mahu cepat
terlampau singkatnya masa, terlampau banyaknya barang nak di shopping
dan terlampau sexy nya aku ketika tu (ok, aku tipu, aku tak seksi masa tu)
.
sedang aku dan ed sibuk memilih milih barang
tiba tiba si pemilik kedai datang buat ramah
ok lah tu, kami layan saja
tapi ada beberapa isu yang agak sensitif
malas lah juga mahu jawab
so, otak aku yang kreatif nakal ni cepat saja memikirkan idea bernas
.
pakcik tua : what are you looking for?
ed : i dont know.. keychain maybe.. or bookmark..
pakcik tua : is it for you? or for somebody else
ed : foe someone else
pakcik tua : is it for your girlfriend?
ed : er...
(ok, sebenarnya si ed baru aja clash dengan girlfriend nya dan tak berapa nak layan soalan ni)
pakcik tua : where is your girlfriend?
you can buy this for your girlfriend
bla..bla..bla..
....
....
andi : uncle, he dont have any girlfriend, he is GAY
.
.
.
.
erk!
.
.
.
pakcik tua terdiam
.
dan pakcik tua tu tiba tiba buat buat tak dengar dan konon konon mengemas barang!
.
.
.
.
.
korang cubalah taktik ni, pasti BERJAYA!

5 comments:

  1. haha..then the uncle should say that "u can buy this 4 ur bf/gay partner"..haha

    ReplyDelete
  2. haha..nak tahu apa benda pertama yg terlintas dlm kepala ni. Kalu si Ed tu gay, mstilah org yg sblh dia tu pun gay sama! Hahaha!

    ReplyDelete
  3. hahahhahaha GAY = HAPPY = GEMBIRA adakah itu maksud kamu? kalau yer takpe...tapi kalau GAY as in lelaki yang suka lelaki... saye rasa better kamu pi jumpa ustaz..hahaha

    ReplyDelete
  4. lifesaver : hah, try jangan tak try..

    iyllie : kalau uncle tu cakap camtu, aku plak yang terdiam dan buat buat susun barang... hahaha

    anon : aik, takde kena mengena.. yang duk sebelah ed ialah pakcik tua tu, takkan dia gay kut???

    ms. d : nak jumpa ustazah boleh?

    ReplyDelete