Friday, May 22, 2009

kisah dia sakit apa???

salam
ok, aku tak tahu nak kategorikan kisah ni
samada kisah sedih atau kisah lawak
ia bermula dengan begitu sedih - bertukar kelakar - sebelum berakhir dengan sangat sedih
............................
alkisah nya, budak opis aku Ed baru aja kena terminate
kat opis aku ni, kisah kena terminate atau lari dari opis
dah jadi perkara biasa
hampir setiap bulan ada saja yang kena
maklum lah, firm besar - staff ramai
tapi kes terbaru ni agak unik sedikit
dan sedikit menyedihkan lah
biasanya, tiap staff memang diwajibkan menjalani medical check-up
(okay, kat negeri-tak-ada-hujan ni, medical check-up nya sangat teliti)
aku pernah buat, rasa macam pekerja bangla saja lagaknya
siap kena buka baju xray, blood test, bla bla..
dan si Ed ni kira kerja under aku lah
orangnya kool saja
dan menyenangkan - kerja bagus, perangai ok
dikatakan, dia fail medical check-up
dan serta merta di terminate - hari tu juga kena tinggalkan ofis
sedih bukan
..............................
dan kisah sedih tu mula tersebar
dan macam biasa la - kat ofis mana yang xde kaki kaki gossiper ni
so, diorang menjalankan tanggungjawab diorang dengan mempersoalkan
kenapa dia tak lulus medical check-up
DIA SAKIT APA???
ada yang kata, mungkin HIV kut
sebab selalu dia pi clubbing clubbing
ada yang kata, mental kut
sebab dia xbanyak bergaul da pendiam sikit
tapi yang aku tak boleh tahan
bila sorang mamat ni buat cerita
diceritanya dekat sorang staff pompuan - miss C
"si Ed medical check-up failed - sebab kemaluan nya oversized"
hahahaha... excuse paling bangang pernah aku dengar
dan lebih mengharukan
bila kisah tu tersebar
dan gosip tu berevolusi
sehinggalah boss aku pun terdengar versi tokok tambah
dan tergelak sakan
"miss C nak periksa betul ke kemaluan si Ed besar!"
erk....
..........................
dalam semua orang tergelak sakan
tiba tiba aku teringat satu fakta
yang menukar kisah lawak tadi kepada kisah sedih!
ah!
Ed kerja bawah aku, dia takde, siapa nak sambung kerja dia
selain dari AKU!
arrghhhh, tidaaaaakkkkk!

3 comments:

  1. taupun ko igt kt kerja ye
    gelak2 gelak juga

    ReplyDelete
  2. ish2...sampai mcm tu skali kaki gosip erk?

    ReplyDelete