Monday, May 18, 2009

kisah i'm not a superman, i'm just a boy named andi

salam
satu tahun yang lepas
atau mungkin dua tahun yang lepas
ketika bertugas di tempat kerja lama
aku selalu dibebani dengan projek projek
yang melangkaui keupayaan aku
kadangkala, dalam satu masa
aku terpaksa concentrate pada dua atau tiga projek sekali gus
dan bos selalu pula show no mercy
dengan terus menerus request itu dan ini
dan memberikan ruang waktu yang sangat limited
iya, dua tahun yang lepas
aku kerap melafaskan pada teman aku
"i am not superman,
i am just a boy named andi'
................................
minggu ini perkara sama terjadi lagi
perkara yang mustahil di campak lagi ke bahu aku
aku kini terikat dengan 5 project
yang mana semuanya rushing project
dan lebih memeningkan
apabila aku dengan muka-kurang-malu
selamba saja pergi menghadap boss aku
dan menceritakan kebimbangan aku
takut takut aku tak mampu membereskan kesemua 5 project
dan dalam hati aku terdetik
"i am not superman,
i am just a boy named andi"
dan mahu tahu apa jawapan boss aku?
"takpa, kamu boleh buat
teruskan, u can do all"
lebih mengecewakan apabila ada teman sejawatan
yang cuma terlibat dengan satu project
dan senang lenang saja hidupnya
.............................
entah macamana, di hati aku terdetik lagi
kali ini sedikit membara
"u know what, i am andi, the superman! of course i can do it!"
dan kali ini aku akan cuba sehabis daya aku
kita tengok hasilnya nanti
kalau aku x berjaya, at least aku die trying
aku mati sebagai hero negara!
(ok, aku sudah masuk bab merapu..)
nanti lah kamu yang keje relax satu projek saja tu
ko belum kenal siapa aku
ini si nakal andi, tahu!

6 comments:

  1. superman kena pakai spnder kt luat tau!

    ReplyDelete
  2. lain kali masuk rumah aku kasi salam ye....

    ReplyDelete
  3. ketinggalan la ko,

    la ni da ada cicakman

    utamakan barang tempatan
    walaupun kt tmpt org

    ReplyDelete
  4. andi..give me five..kita serupa
    boss kita tak kenal lagu duffy
    sebab tu diorg no mercy...
    maka kerana itu saya terlantar di hospital
    hypertension katanya...motif sgt..T__T
    sila jaga kesihatan ok, tak berbaloi sakit

    ReplyDelete
  5. livesaver : yess go go SUPARMAN! erk..

    ab geldofg : spender di luar? alah, aku ok saja, maklumlah, badan sixpack, ketul ketul. erk, ok aku tipu..badan aku satu pack saja.. boroi! haha

    nanti aku kasi salam ya..

    azman : cicakman ke? aduh, xlalu aku nak makan. merah menyala - kurus kering. aku lagi prefer blue hyppo!

    msquerida : laaa... patut dah lama xdengar berita - siap masuk spital. kamu jaga diri ok. jaga kesihatan. dan jangan lupa, kalau karaoke, bawa lagu duffy, favourite saya tu..

    ReplyDelete