Thursday, June 11, 2009

kisah jangan pakai baju hitam

salam
............
ok, perhatian semua
aku mahu cerita pasal pemakaian staf staf di gym bertaraf antarabangsa
di gym Fit Fit (ok, nama asal dirahsiakan atas sebab sebab keselamatan)
ada 3 jenis staff attire
bezanya pemakaian bermakna bezanya pangkat dan tugas tugas di gym ini
.............
jenis satu
pakaian berwarna biru
staff ini biasanya adalah dari bahagian consultation
pemakaian agak rapi
baju mahu kemas
muka mahu bersih, clean cut
mulut selalu senyum
ramah luar biasa (dalam hati siapa tahu kan?)
ok, sesuai lah dengan tugas mereka ni
mahu melayan pelanggan
mestilah berpura pura sikit kan?
..............
jenis kedua
pakaian berwarna merah garang
baju tu macam nak bagitau semua orang
"hey, pandang sini, tengoklah dadaku yang bidang ini"
pemakainya mestila bebodi HOT
badan ketul ketul, handsome
atau slim solid, lawa lawa saja
(ok, ada juga lah yang tersesat seorang dua yang badan gempal)
kalau gempal, janganlah kerja di gym kan?
oh, tugas mereka ialah instructor gym
patut lah badan ketul ketul
..............
jenis ketiga
pakaian kaler hitam
muka sayu saja
macam keletihan
seluar dan baju, memang sepasang hitam
patut lah nampak sayu saja
tugasnya membersihkan tuala tuala
aku agak tugasnya ialah membersihkan gym
kiranya bahagian terbawah dalam kategori pangkat pangkat gym lah
...............
dan yang paling menyedihkan ialah
hari ini aku ke gym
dengan memakai seluar hitam dan baju hitam
sebijik macam kasta terbawah kategori pakaian gym
MACAM HARAM!!!!
nasib baik takde orang hulur tuala dekat aku!

5 comments:

  1. hish pantang betul ak dengar gym gym ni! mulalah badan rasa panas!

    ReplyDelete
  2. haha, lain kali pakai warna ceria seperti pelangi k... LOL

    ReplyDelete
  3. penanya : ko dengar gym rasa panas panas? itulah, lain kali banyakkkan beramal, baru badan rasa sejuuuuk aja..

    eipul : hahaha, warna warni pelangi? nanti orang ingat aku sutun pulak.. apa citer?

    si lampu neon : gambar? nak letak juga, tapi nanti kamu confused, itu aku atau zac efron?

    ReplyDelete
  4. dalam gym pon ada kasta jgk ke????ish2

    ReplyDelete