Friday, February 20, 2009

kisah kes mencurigakan Benjamin Butang

salam
aku nak tanya kamu di luar sana
kamu pernah tengok movie selama 2jam 47 minit tak bergerak dan terpaku pada jalan cerita?
.....tak pernah kan....
kamu pernah tengok movie yang sangat real sehingga kamu tersenyum bila si hero jatuh cinta pada si heroin?
.....tak pernah kan?....
kamu pernah tengok movie yang sangat menyentuh hari sehingga kamu tak sedar air mata mengalir dekat pipi kamu? (oh, sungguh tidak macho)
.....tak pernah kan?....
apa kata, kamu, dan kamu, dan kamu di luar sana tu
pergi tonton movie
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
tidak, bukan sebab brad pitt
tidak, bukan sebab cate blanchette (eja betul ke ni?)
tapi sebab plot cerita ni yang sangat HEBAT
sehingga si nakal andi ketawa dan mengalir air mata di panggung
(sah si andi memang tak macho!!)
aku rasa, filem ni antara terhebat aku pernah tonton seumur hidup aku
.......................
sila tonton dan kongsi di sini ya!!
.......................
p/s : sedang aku sedih kerana babak lakonan di skrin,
si penonton sebelah terbahak bahak tengok brad pitt kembali menjadi budak!
memang dia ni hati kering!

13 comments:

  1. me dah nonton last week
    but dvd pirek lahh...sebab me bussy ngan opet , upin dan ipin..hehehee

    ermmm jalan citer mmg okies
    cambest...tetapi , tak tahu kenapa me macam bosan plak tgk brad pitt.
    mungkin sebab terasa lakonan en brad ala2 dibayangi lakonan beliau dalam movie " berjumpa en joe black " dan " temuramah dengan en pontianak "

    but me really jatuh cinta dengan cate blancett..
    owhhh...dia mmg pelakon berbakat.

    ReplyDelete
  2. aku kan lawo,tu pasal jual mahal malas komen kst page kamu.la la la la

    ReplyDelete
  3. wah..kamu telah review movie di sini..
    maka harus ditonton..
    selalu juga tersenyum bila babak cinta..
    bila babak sedih,menangis..kemudian,suara sumbang orang sebelah ketawa..gilaa..
    baru nak feeling,spoil betul

    ReplyDelete
  4. Benjamin anak butang...??
    ada2 je ko ni ady!!

    ReplyDelete
  5. malang sekali,
    saya hanya berpeluang menonton "sifu dan tonga" dan juak-juaknya...

    mana mungkin saya membayangkan brad pitt membawakan watak benjamin button yang serba serbi pelik?

    ReplyDelete
  6. aku nak kena pergi tgk juga nmpaknya

    ReplyDelete
  7. muhammad : dvd pirate? hahaha, kamu memang penyokong lanun (saya juga.. huhuhu). filem berjumpa encik joe hitam (joe black) memang ada sedikit persamaan dengan encik benjamin butang. tapi BB lebih touching dong!

    spiral eyes : lawa lawa kamu pun, tertarik juga pada si tampan andi kan? lalalalala

    yied : iya. kamu kena tonton. xkiralah di panggung atau di dvd pirate. filem ni ajar pasal forgiveness & everlasting love.. jiwang juga kamu ya yied

    RAY : okey lah benjamin butang. ok daripada encik joe hitam (joe black). racism okay!

    Lifesaver : sila sila sila

    azman : sifu dan tongga? erk. apa tu?

    ab geldofg : aku tau kamu romantis. sila tengok bawa tisu ya!

    ReplyDelete
  8. time die "baby" die dbesarkn oleh ibu yg berkulit hitam...
    then apabila "tua" pun die pun dijaga oleh wanita berkulit hitam...
    yg sedih is die tengok setiap org yg die sayang, meninggal satu per satu...
    termasuk ibu nyer yg berkulit hitam...
    even bapa die sendiri pun die sempat jumpa...
    tp only one yg die x tengok pergi meninggalkan die is cate blancett...
    cate blancett yg jaga die till die pergi...
    that part sgt sedih for me...
    then yg lucu pak cik yg 7 times kene sambar ngan petir...hahahahaha...

    ReplyDelete
  9. Nael Birai : i love every part of the film benjamin button. terutama nya setengah jam terakhir, bila benjamin mula berubah menjadi remaja dan daisy beransur tua. sangat sangat menyentuh.

    ReplyDelete
  10. nurul nak tengok minggu nih!! dh awak ckp best. :)

    ReplyDelete
  11. yeah.cerita ni sangat sangat mengancam.hemsem.dan saya melayan feeling sampai ternangis.ahahaha

    ReplyDelete
  12. graphic & effect die lawa sial, muka brad pitt muda gile at 1 scene. wh-hoo!

    ReplyDelete